sunnuntai , 6 lokakuu 2024
Lue myös

Venäjän matkailun helppous?

Vaikka olen suurimman osan elämästäni asunut noin 100 kilometrin päässä valtakunnanrajasta ei Venäjän matkailu tuntunut ajankohtaiselta vasta kuin aloitin työt, jossa päivittäinen työmatka oli noin 60 kilometriä. Ajatus auton tankkaamisesta rajan toisella puolen tuntui erittäin vieraalta ja vaivalloiselta. Ensimmäiset kysymykset, jotka tulivat mieleeni ilman suurempia taustatutkimuksia olivat: Mistä hommaan viisumin? Paljonko Venäjällä käynti maksaa? Ja mitä muuta minun tarvitsee hankkia saadakseni luvan käydä Venäjällä?

Suurin syy, miksi nämä kohdat olivat niin ongelmallisia oli se, koska internetistä eikä muualtakaan löytynyt luotettavia ja johdonmukaisia vastauksia näihin kysymyksiin. Onneksi aina löytyy kavereita, jotka ovat niin nohevia, että osaavat ottaa selvää ja uskaltavat kokeilla asioita. Sen takia minunkin oli helppo hommata viisumi ja lähteä pelonsekaisin tuntein ensimmäistä kertaa Venäjälle.

Yksi syy, miksi tämä sivu on olemassa, on luotettavan tietolähteen tuonti Venäjän matkailusta kiinnostuneille. Minua ainakin pelotti lähteä ensimmäistä kertaa käymään rajan toisella puolen, koska on niin paljon valheellista tietoa ilmassa ja epäselvyyksiä rajanylityskäytännöistä.

Itse aloitin Venäjän matkailun noin puolitoistavuotta sitten. Ykkösmotiivina bensaralli niin kuin monella muullakin. Silti Venäjä ja sen kulttuuri on kiehtonut minua aina. Ja tällä hetkellä minun täytyy todeta, että lähes 100 Venäjän käyntiä on avartanut maailmankuvaani ja jättänyt muistoihin unohtumattomai kokemuksia, mutta myös karua todellisuutta Venäjän rajapinnan infrastruktuurista. Voin rehellisesti sanoa, että sadat tunnit mitä matkaamiseen on 100 kilometrin etäisyydeltä kulunut, eivät ole menneet hukkaan. Venäjän matkailu on antanut enemmän kuin ottanut sekä taloudellisesti että elämyksellisesti.

Jos minulta olisi kysytty ensimmäisen Venäjän reissuni jälkeen, onko Venäjän matkailu helppoa. Olisin naurahtanut ja sanonut, että sinne vaan, jos tuntien jonotus ja välillä tullissa tapahtuvat yllätykset ja aikataulujen pettäminen eivät nosta verenpainetta vaarallisen suureksi. Nyt jos minulta kysyttäisiin sama kysymys vastaisin hymyssä suin, että jos lähdet ilman aikatauluja suurempaa stressiä joka Venäjän matka antaa enemmän kuin ottaa. Ja rehellisesti sanottuna, kun oppii sen rajan ylityspaikan tietyt lainalaisuudet, ei matkailu tuota vaikeuksia alkukankeuden jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *