keskiviikko , 27 syyskuu 2023
Lue myös

Venäjän matkaajien kokemuksia – osa 1

Tänään vierailin Savonlinnassa ja samalla sain eräältä Venäjän bensarallia harrastavalta nuorelta mieheltä lyhyen haastattelun. Hän kertoi, että matkaa Venäjälle noin kerran viikossa. Hänen mielestään suurin ongelma säännöllisessä Venäjän matkailussa on aikatauluttaminen. Kuitenkin keskimäärin edestakaisin tulevaan matkaan Savonlinnasta Niiralaan tai Svetogorskiin menee noin 5-6 tuntia, riippuen tietenkin jonotilanteesta ja Venäjän puolella kulutetusta ajasta.

Mikä minun mielenkiintoni parivuotta Venäjän matkailua harrastaneena kiinnitti, oli kuinka hän kertoi tekevänsä niin, että yhden reissun aikana hän  saattaa tehdä useamman rajaylityksen. Eli käytännössä hän ylittää rajan kerran, tankkaa auton ja ottaa tupakkakartongin ja nuuskaa mukaan. Sitten hän ajaa vähän matkaa rajalta pois, on siinä hetken jättää tupakat/nuuskat Suomen puolelle ja lähtee uudestaan Venäjän puolelle. Tätä samaa rallia hän kertoi joskus tehneensä jopa 4 kertaa saman Venäjän matkan aikana. Tämä on laillista, mutta kyseenalaista. Tietysti taloudellinen hyöty kasvaa, mutta aikaa kuluu todella paljon.

Kerran olen itsekin käynyt rajalla kaksi kertaa saman vuorokauden aikana. Tämä kuitenkin johtui pienestä inhimillisestä unohduksesta. Minusta Venäjän matkailun eräänlainen suola on se, että hyvin usein matkan kulku muuttuu ja suunnitelmat muuttuvat. Ikinä et voi liian tarkkaan suunnitella Venäjän tankkausreissun kulkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *