torstai , 18 huhtikuu 2024
Lue myös

Maksutavat ja rahanvaihto Venäjällä

Venäjälle lähtiessä tulee mieleen, miten pystyy maksamaan ostoksensa siellä? Kannattaako käyttää käteistä, ja onnistuuko maksaminen suomalaisilla maksukorteilla? Kävisikö jopa eurot täällä ruplan ihmeellisessä maailmassa?

Jos ajatellaan kannattavinta maksutapaa Venäjällä, se on mielestäni käteisen käyttö, niin että vaihtaa eurot rupliksi Venäjän puolella. Yleensä valuutanvaihtokurssi on vain muutaman ruplan pienempi kuin pörssikurssi. Näin ollen, jos rahaa vaihtaa vaikkapa sata euroa, tappio rahanvaihdossa ei ole kuin euron tai kaksi. Suomessa tämä tappio olisi paljon suurempi. Tätä tapaa suosittelen kaikille bensarallilaisille.

Muut maksutavat ovat oman pankkikortin käyttö, ja maksu euroilla. Rajan pinnassa toimivat lähes kaikki pankkikortit maksuvälineenä, myös visa electron. Kätevää ja helppoa, mutta pankit ottavat enemmän välistä, kuin venäläiset rahanvaihtajat. Rajan pinnassa myös eurot kelpaavat maksuvälineenä, koska kaupat joista tavaraa ostetaan ovat myös itse rahanvaihtajia. Eli rahanvaihtopiste on yleensä saman kaupan sisällä, mistä esimerkiksi tupakat voi ostaa. On kuitenkin kohteliasta vaihtaa eurot aluksi rupliksi ja maksaa ruplilla.

Yleisesti ottaen tappio valuutanvaihdossa on todella pieni ja sekin kuittautuu moninkertaisesti Venäjältä tuodulla tavaroilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *