torstai , 18 huhtikuu 2024
Lue myös

Onko Venäjällä turvallista matkustaa?

Vaikka elämme 2010-luvulla, vielä monen ihmisen mielipide on, että ei ole turvallista matkustaa Venäjän puolelle. Ihmisiä pelotellaan lähes kaikella mahdollisella ja esimerkiksi lehdistä lukiessa olen usein huomannut kuinka Venäjän ongelmia liioitellaan. Osittain jopa virheellistä, mutta ennen kaikkea liioiteltua informaatiota Venäjän maasta olen saanut kuulla myös muilta ihmisiltä, jotka omasta mielestään tietävät Venäjästä paljonkin. Täytyy kuitenkin muistaa, että jokainen ihminen muodostaa asioista itse oman mielipiteen ja tästä syystä ei kannata liian paljon kuunnella toisia ihmisiä (mielipide voi olla täysin vääristynyt ja pohjautuu vanhoihin kokemuksiin). Ajattele siis kriittisesti mitä muut puhuvat Venäjästä.

Yleisesti ottaen pidän Venäjällä matkustamista turvallisena vuonna 2015. Olen omistanut viisumin kaksi vuotta ja kiertänyt Venäjän Karjalaa ja isompia kaupunkeja monessa eri paikassa. Ennen viisumin hankintaa en tiennyt Venäjästä juuri mitään, mutta nyt kun olen ottanut asioista selvää ja tutkinut millaista elämä Venäjällä on, niin voisin sanoa, että ihmisiä ne venäläisetkin ovat ja periaatteessa aivan samanlaisia kuin suomalaisetkin. Heillä on erilainen kulttuuri kuin suomalaisilla, mutta ei se tee Venäjästä “vaarallista” paikkaa matkustaa. Toki on hyvä osata maan tavat ja käyttäytyä sen mukaisesti, näin teet itsestäsi hyvän vaikutelman Venäjällä käydessä.

Venäjän rajan pinnassa tankkauspaikoilla on mielestäni erittäin turvallista käydä. En ole koskaan mihinkään vaaratilanteeseen joutunut, ihan sama mihin kellon aikaan olen ollut liikenteessä ja onko arkipäivä vai viikonloppu. Tietenkin, jos Venäjällä käyttäytyy hölmösti ja lähtee riitaa haastamaan, niin ongelmiin joutuminen on todennäköisempää kuin Suomessa. Omaa turvallisuutta pystyy lisäämään, kun välttää menemästä “pienille sivukujille / pääkatujen ulkopuolelle”. On siis turvallisempaa ottaa hotelli kaupungin keskustasta kuin kaupungin ulkopuolelta. Tämä sama sääntö pätee mielestäni joka paikassa, oletpa missä maassa tahansa.

Tankkausmatkoilla on mielestäni monta asiaa, mitkä lisäävät turvallisuuden tunnetta. Ensinnäkin rajalla käy niin paljon suomalaisia, että koskaan ei tarvitse “yksin” olla tankkaamassa. Toisekseen kun on hoitanut vakuutusasiat kuntoon, niin tietää asioiden hoituvan myös, jos sattuisi joku ongelma tulemaan. Vielä kun on tallentanut puhelinluetteloon tärkeimmät numerot, mistä ongelmatilanteessa saa apua, niin mielestäni turvallisuuden tunne on aivan samalla tasolla kuin Suomessakin ollessa.

Ensimmäisiä kertoja rajaa ylittäessä oli minullakin epäilyksiä turvallisuudesta, uskaltaako Venäjälle mennä? Hyvien kokemusten pohjalta tämä epäluulo on kuitenkin minulta hävinnyt, ja nyt uskaltaudun menemään vaikka minne Venäjällä ollessani. Tarkoituksella jopa kierrän erilaisia paikkoja, mitä toiset sanovat vaaralliseksi. Huomannut olen, että maalaisjärkeä ja hyviä käytöstapoja noudattamalla Venäjällä ongelmiin joutuminen on epätodennäköistä.

Yksi kommentti

  1. Mistä saa ostaa venäläisen matkavakuutuksen viisumiavarten

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *