keskiviikko , 27 syyskuu 2023
Lue myös

Nastarengasmerkki Venäjällä

7.12.2018 lähtien nastarengasmerkkiä ei tarvita. Viranomaisten pitkään odottanut päätös: merkkiä “Ш” ei enää tarvita.
Pääministeri Dmitri Medvedev allekirjoitti liikennesääntöjen muutoksista annetun asetuksen, jolla poistettiin merkki “Spikes”
Muistuttakaa, että säännöt velvoittavat kuljettajat liittämään “Ш” -merkkiä autoihin, joissa on nastarengasrenkaat. Tällaisen tarran puuttuminen uhkasi autoilijoita, joiden sakko oli 500 ruplaa.

Lähde: Lori.ru
Pakollinen vaatimus merkin “Spikes” asennuksesta oli olemassa lähes kaksi vuotta. Venäjän sisäasiainministeriö kuitenkin ehdotti 2018 keväällä lopettamaan Spikes-merkinnän pysyvästi – ministeriö katsoi, että tämä merkki ei enää ole merkityksellinen, koska “ajoneuvon liikkeen dynaamiset ominaisuudet määräytyvät suuresti muiden tekijöiden perusteella”. Nyt päätös on tehty hallitustasolla jne . https://auto.mail.ru/…/70860-dolgozhdannoe_reshenie_vlast…/…

Vuonna 2017 alkaen Venäjällä on aloitettu kiinnittämään huomiota entistä enemmän talviolosuhteisiin ja takalasissa olevaan nastarengasmerkkiin. Merkin tarkoituksena on varoittaa takana tulevia autoja tavallista lyhyemmästä jarrutusmatkasta. Ennen venäläisille pakollinen merkkitarra on pakollinen nykyisin myös suomalaisille, mikäli käytössä on nastarenkaat. Kitkarenkailla ajaessa nastarengasmerkkiä ei tarvitse. Suomessahan tällaista merkkiä ei tarvita, mutta Venäjän liikennepoliisi on alkanut sakottamaan suomalaisia tankkaajia merkin puutteesta. Tarran puuttuessa kiinni jäädessään on luvassa nykyisellään noin 500 ruplan sakot. Sakko ei sinällään ole iso, mutta sen maksaminen on vaikeampaa automaatilla tai pankissa.

Google kääntäjällä käännetty laki sanoo että: “Maaliskuun 24 päivänä 2017 annetun valtioneuvoston asetuksen nro 333 mukaan valtion liikennetarkastaja voi 4. huhtikuuta 2017 lähtien kieltää auton käytön renkailla, joita ei ole peitetty “Spikes” -merkillä. Syrjintä, joka koskee merkin “Thorns” puuttumista, määrätään Art. Venäjän federaation hallintokoodin 12,5 §: ssä. Tämä on varoitus tai 500 ruplan sakko”

Se mistä näitä kysyttyjä tarroja saa, niin vastaus on yksinkertainen. Kysy viisuminvälittäjältä Suomesta tai osta Venäjän puolelta huoltoasemalta tai marketista läheltä rajaa. Välillä merkit ovat loppu, mutta kannattaa muistaa, että rengasmerkkipakko koskee siis koko Venäjää, mikäli ajattelee pidempää matkaa. Merkkitarra tulee asentaa auton perään, ja sen tulee näkyä 20 metrin päähän. Kolmion kunkin sivun pituus tulee olla 20 cm.

Klikkaa kuvaa ja lataa tai tulosta nastarengasmerkki.

 

 

Yksi kommentti

  1. Jos jollakulla on tarvetta näille niin ainakin Vaalimaan Rajamarketista saa nykyään näitä tarroja 1e/kpl.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *