keskiviikko , 27 syyskuu 2023
Lue myös

Maahantulokortti ja tulliselvityskaavake 1.2.2020 alkaen – Täyttöohjeet

Kun ylität Venäjän rajan autolla, tarvitset maahantulokortin ja tulliselvityskaavakkeen/monikertalapun rajan ylitystä varten. Junalla tai linja-autolla mentäessä rajan yli tarvitsee pasiin ja viisumin lisäksi vain maahantulokortin. Laivalla mentäessä ei tarvitse viisumia, mutta maahantulokortti tulee täyttää. Maahantulokorttia käytännössä tarvitsee jossain hotelleissa tai majoituspaikoissa missä yöpyy. Tulliselvityskaavakkeen tarvitsee vain auton kuljettaja, matkustajan ei siis tarvitse täyttää tulliselvityskaavaketta. Venäjän poliisi “miliisi” voi myös olla kiinnostunut asiakirjoista, jos joutuu heidän kanssa tekemisiin. Alla ohjeet miten nämä venäjänkieliset dokumentit täytetään.

TULLISELVITYS:
Tulliselvityskaavake tulee täyttää kahtena kappaleena Venäjän tullia varten. Kaavakkeeseen tulevat auton kuljettajan ja auton teknisiä tietoja, sekä millaista tavaraa mukaanaan tuo. Kaavakkeesta tarvitsee täyttää vain kaksi ensimmäistä sivua tavallista tankkausreissua varten. Loput sivut ovat tulliselvityksiä varten, jos tuot jotain tullattavaa tavaraa. Esimerkiksi jos haluaa tuoda bensaa kanisterissa yli sallitun 10 litran verran. Tulliselvityksiä pystyy tekemään omalla tietokoneella valmiiksi ja onkin kätevää tehdä valmis pohja mihin vain lisätä päivämäärä ja allekirjoitus, kun lähtee matkaan. Tulliselvitys tulee tulostaa kaksipuoleisena. Vain auton kuljettaja tarvitsee tämän. Alla virallinen Venäjällä kelpaava tulliselvityskaavake myös suomeksi.

Virallinen tulliselvityskaavake 1.2.2020 alkaen:
Suomenkielinen:
Venäjäksi:
Englanniksi:

MAAHANTULOKORTTI:
Migraatiolappu “pikku lappu” eli maahantulokortti tulee täyttää joka kerta, kun Venäjän rajan ylittää. Olipa sitten pelkkä matkustaja tai auton kuljettaja. Lappuun täytetään omat tiedot kahteen kertaan, toinen puolisko jää Venäjän tulliin mennessä ja toisen saa mukaan Venäjän maalle. Migraatiokortti tulee säilyttää huolella eikä sitä kannatta hävittää Venäjälle. Jos lappu häviää Venäjälle, takaisin Suomeen pääsy voi olla vaikeaa. Migraatiolappuja saa vain Venäjän tullista kysymällä/sanomalla “migraatiokortti” tullityöntekijälle. Netistä on turha etsiä tullissa kelpaavaa lappua. Johtuen siitä, että jokaisella lapulla on oma sarjanumero. Alla täyttöohje miten migraatiolappu täytetään

migraatiokortti

Uuden auton ilmoitus – Uuden auton ilmoituslomake

36 kommenttia

 1. Käydessämme 15’02 2016 viipurissa minulla oli uusi auto käytäntö on muuttunut jos auto viedään venäjän rajan yli ensimmäistä kertaa pitää täyttää ylimääräinen kaavake jonka saa vain autopaperi kopilta ei netistä
  Se pitää täyttää sana tarkasti mukana tulee suomenkielinen ohje.
  Koskee myös käytettyä autoa joka menee ensimmäistä kertaa rajan yli
  Seuraavilla kerroilla riittää normi paperit

  • No taitaa käytäntö vaihdella 10.2.-16 kävin uudella autolla,olin kylläkin täyttänyt ns uuden auton lapun ja 2x autositoomus + venäjän kielellä kirjoitettu lappu että omistan kaksi autoa jne..tyttö vaan vilkas ao papereita ja nakkas sivuun,naputteli koneelle kuten ennenkin ja aikaa meni max 5min..ei mitään erikoista verrattuna autoon jolla aiemmin kävin..

 2. Eilen viimeksi vaalimaan kautta viipuriin. Venäjän rajalla eka kerta tällä autolla. >Lisäselvityskaavakkeella auton tiedot, osoite mihin mennään ja niin edespäin. Parin tunnin touhu jonotuksineen

  • Voiko tuota lisäselvityskaavaketta pyytää etukäteen vai saako sen vasta rajalla kun menee ensimmäisen kerran autolla yli? Jos saa niin miten sitä osaa pyytää? Olen menossa viikonloppuna ystävän kyydissä käymään ja ensimmäinen kerta omalla autolla olisi sitten edessä alkuviikosta…Olisi hyvä vos voisi täyttää sen kotona rauhassa valmiiksi.

   Onko se samansisältöinen kaavake (tietty venäjäksi) kuin tässä yllä oleva uuden auton ilmoitus?

   • Lisäselvitys kaavaketta ei tarttee pyytää. kyllä ne ilmottaa siinä luukulla. meikäläisen piti käydä sisällä täyttää tommonen lappu. minusta se vaan oli kaksi puoleinen. Niiralana asemalla oli tämmönen käytäntö reilu kuukausi sitten. mutta ei siitä kannata stressiä ottaa, älyttömän hyvin osas puhua suomea se venäjän tullin kaveri nii helppo oli täytellä,

 3. Mikä osa Venäjän puolen alueesta kuuluu rajavyöhykkeeseen niiralan kohdalta yli mentäessä? Olisko siihen jossain karttaa? Tarvitseeko millä alueella vyöhykeluvan?

  • Sortavalan länsipuoleiset alueet on pääsääntöisesti Venäjän rajavyöhykettä, vyöhykelupa kannattaa hankkia,,n 2 kk odotus, mutta näyttää olevan tiedot ennen luvan saantia viranomaisilla.

 4. Tietääkö kukaan mistä löytyy viralliset ohjeet tulliselvityksen täyttöön kun menen venäjälle omalla autolla, kaikki tuntuu olevan huhujen varassa. Esim. lääkkeet, täytyy merkata mutta miten ja jos minulla on kaveri niin tuleeko senkin lääkkeet minun lappuun jos olen kuskina? mitä sinne saa viedä?? olen käynyt siellä kyllä satoja kertoja mutta viimeksi lääkkeistä marmattivat. kala juusto liha kai kiellettyjä?

  • Satunnainen kotiseutumatkailija

   Lääkkeet ovat henkilökohtaisia, ei niitä kuskin papereihin merkitä jos eivät ole kuskin lääkkeet.

   Ainakin Niiralassa homma toimii niin, että matkustajat ottavat autosta tavaransa ja menevät sisään vasemmalla olevaan rakennukseen. Ensin on passintarkastus, jossa katsotaan passi ja migraatiokortti. Sen jälkeen on tullitarkastus. Jos on reseptilääkkeitä mukana, helpointa on täyttää kaksi entry-lomaketta jo valmiiksi Suomessa, niihin merkitään lääkkeen nimi, tablettien määrä tullessa, hinta. Lomakkeita on toki tullissakin. Lisäksi esitetään resepti (vaikkapa omakanta.fi:stä tulostettu). Tulli ottaa toisen entry-lomakkeen, toisen saat mukaasi leimattuna. Lisäksi on hyvä täyttää exit-lomake jo Suomessa valmiiksi (samat tiedot kun entry-lomakkeessa, mutta tablettien määrä tietysti pienempi kun olet niitä Venäjällä syönyt).

   Kuski hoitaa asiansa auton kanssa ihan omalla kaistallaan ja kohtaa kyydittävänsä kunhan prosessi on valmis.

   Venäjältä takaisin tullessa annat sekä leimatun entry-lomakkeen että exit-lomakkeen tullissa virkailijalle.

  • Siis migraatiolappu rajavartijalle.

 5. Hienot sivut ja paljon tietoa – kiitosta näin heti alkuun !!
  Tulostelin tuossa tuon tulliselvitys suomeksi ja sitten aloin täytellä tuota lomaketta mikä kelpaa
  viranomaisille.
  Yllätys olikin suuri, kun suomalaisessa versiossa on 2 sivua – mutta viranomaisten venäjän kielisessä
  onkin 4 sivua ???

 6. Miten tarkkaan henkilöauto “pitää” tyhjentää Venäjän tullissa? Esim. jos olen kaksi yötä reissussa ja minulla
  on kapssäkki, missä normi reissusetti ja jos vaikka autossa olisi viemisiä määränpäähän, niin pitääkö minun yksin matkustavana auton kuljettajana roudata kaikki tavarat tulliselvitykseen vai riittääkö esim. naisihmisen käsilaukku ja kapsäkki? Anteeksi näin yksinkertainen kysymys, mutta kuten monesti, yksi kävijä sanoo yhtä ja toinen toista 🙂

 7. löpöllä tullu ajettua koko elämä lähes ja mitään järkiä lähteä sen takia tankkaamaan venäjälle, hölmöläisen homma ja 10 litran kannu… huh huh. paljonpa hyödyttää. polttoöljyä suomesta tankkiin reilusti mittarista ja kultus tuossa kopissa 4,5 -5 litraa sadalle, joten ei siinä suurta eroa ole, ostaako täältä vai sieltä

  • Sitten naurattaa kun käy käry…punaista ainetta menee suihkuille……no omapahan on asias….jos hinta ero niin pieni mikset aja diesel pollttoaineella 😮🤔🙄 ja käy venäjällä tankilla…. nim.merk Tankkaa rusasella

 8. Miksi lomaketta ei voi täyttää,mikä ohjelma pitää olla ja mistä ladataan ???

 9. Tarkoitus on mennä moottoripyörällä Venäjälle. Tällä kertaa pyörä menee kuljetusliikkeen mukana Pietarista Vladivostokiin ja itse lennän perään hakemaan sen sieltä ajamalla. Kysymys kuuluu; miten Venäjän tulli suhtautuu, kun tulen Pietarista ilman pyörää? Onko kenelläkään kokemusta esim, auton korjauttamisesta seillä, jolloin auto on haettu vasta myöhemmin, mitä papereita pitää täyttää?

  Kiitokset!

  • terve…25 v.kokemusta neuvostoliitossa ja venäjällä…venäjällä mikään ei toimi mutta..”kaikki on mahdollista” tarvitaan “asennetta” urheilumieltä ja pelottomuutta..kaikki täysin järjetön mikä ei mitenkään”ole mahdollista”lännessä…on venäjällä normaalia..ihmishenki ei ole minkään arvoinen..
   jos sinut hakataan..ryöstetään tai muuten “kusetetaan”..mitä sitten…jos ajat kolarin aiheutat vahinkoa vanjalle tai tapat…olet ENEMMÄN kuin kusessa !!aikoinaa me rekkakuskit ristimme venäjän …”puuhamaaksi” yksi nimen keksijöistä ammuttiin 9 millisellä autoonsa kun erehtyi yöllä “kolkuttavalle avaamaan”olen ollut poissa 10v.enkä kaipaa takaisin….no en halua pelotella mutta tarina totta on..kirjan vois kirjottaa…olkaa varovaisia siellä..venäjän lait ja asetukset..omituisetkin..on syytä ottaaa vakavasti yst.terveisin.juhani vaittinen

   • Pelotonta ja rohkeaa asennetta tarvitaan. Mutta varovainen kannattaa olla, oikeasti.
    Ei esim. pysäyttele jos viitotaan tiensivuun, voi olla ikävyyksiä kuten se GTA-jengi jotka ryöstivät ja ampuivat uhrejaan motarilla yöaikaan. Niitä tuomittiin juuri äskettäin.
    Itse olen käynyt kymmeniä kertoja venäjällä ja nuorempana muutaman kerran paikalliset veivät häirikön pois. Mullakin oli hyvät paukut hihassa ja pitkä treenitausta jne, painoa 110kg mutta silti siellä on vaarallista.
    Miliisit pelti kiinni varsinkin neuvostoliiton aikaan.
    Katsoo eteensä ja on reilu, kyllä siellä pärjää.
    Kuten Madventures Riku sanoo että Helsinki on pelottavin paikka baarien kiinnimenon aikaan.Kuittaan sen ja olen kävellyt Harlemissa ja New Jerseyssä paikoissa missä valkoinen mies ei ole oikein tervetullut.

 10. Suomeksiko tuo tulliselvitys täytetään?

 11. Kohta pitäisi laittaa renkaat vaihtoon. Onko kellään kokemusta miten kyseinen operaatio hoidetaan Viipurissa tai muualla rajan läheisyydessä? Missä kannattaa vaihtaa vai kannattaako ylipäätään?

  • Terve,

   Venäjällä renkaat ovat huomattavasti halvempia Suomeen verrattuna.
   Viipuri on riittävän kokoinen kaupunki renkaiden vsihtoon. On monta rengasliikettä, mutta ViANOR ketjulla on liike Viipurin laidalla, keskustasta Pietariin, os Leningradski shosse jotain?

   Myös vanhojen renkkaiden paikkaus, tasapainotus ym käy.
   Sen sijaan on outo ohje, että kun menet Suomesta rajan yli, sulla ei saa olla autossa käytettyjä renkaita, esim syksyllä talvirenkaita. Perustuu jäterengasasetukseen,

   Kannattaa uusia renkaat Venäjällä, itsellä on Pietarista 3 vuotta sitten ostetun SUV Nokian renkaat alla, Venäjällä tehdyt Nokian Renkaiden tehtailla.
   Rengasliike tekee tarjouksen, kon sanot koon , on länsimerkit ja joitain kiinalaisia, yksi venäläismerkki.
   Suosi tuttuja merkkejä.,vaikka tehty ties missä.

   Pekka Honkala
   25 vuotta Venäjällä työn merkeissä

 12. Ostin viikko sitten käytetyn auton ja olen menossa Venäjälle jahka rekisteriote/vihreä kortti saapuvat postissa. Joudunko täyttämään ylimääräisiä kaavakkeita nyt kun autoni on vaihtunut? Yli 30 kertaa tuli käytyä edellisellä autolla.

 13. Ei tarvitse itse täyttää, tullivirkailijat hoitaa homman kun täytät vaan tarvittavat paperit

 14. Mikä on auton verotusarvo tulliselvityskaavakkeeseen?

 15. Tarvitseeko enää lisäselvityskaavaketta täyttää “uuden” auton vientiin Venäjälle? Mikä on käytäntö tänä vuonna 2018? Ja jos tarvitsee, saako sen jo netistä?

 16. Mainitaan vielä että tulliselvityskaavakkeen “isännimi” tarkoittaa toista nimeä “second name”. Pystyykö joku korjaamaan sen sivuilla olevaan kaavakkeeseen?
  Itse jouduin täyttämään vastaavan kuin “uuden auton ilmoitus” kaavakkeen. Tämän sivun kaavake ei käynyt.

 17. Maahantulokorttia ei enää täytetä, se tulee virkailijalta konella tulostettuna! Ohjeenne on vanha!

  • Hei!
   Voitko kertoa tarkemmin? Itse en ole enää rajalla käynyt.
   Kiitos!

   • Satunnainen- Matkailija

    Maahantulokortti tulostuu samalla kun annetaan passi Venäjän passintarkastuksessa virkailijalle. Virkailija laittaa sen passin väliin jossa se tulee säilyttää matkan ajan.

    Tiivistettynä: Maahantulokortista ei tarvi enään huolehtia!

 18. Hei osaatteko sanoa miten tulisi laittaa ö,ä,å merkinnät? Tuleeko laittaa kuten oikeasti menee vai niinkuin passin alakohdassa lukee?

  • ö ä å tulee laittaa kuin kirjoitetaan.Tosin montakertaa meni läpi kuin passin alakohdassa oli kirjoitettu. Kerran vaan sitten tarkkasilmäinen nainen huomasi virheen ja piti korjata.

 19. Satunnainen-Matkailija

  Tulliselvitys- kaavake on uudistunut.
  Pakotteiden vuoksi sivulle, jossa uusi kaavake löytyy, ei pääse.
  Jos jollain on pääsy Venäjän tullin sivulle( tai sinne mistä kaavakkeen saa)
  ladatkoon sieltä ja jakakoon muillekin sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *