keskiviikko , 27 syyskuu 2023
Lue myös

Kannattavuuslaskuri

Mihin tarvitsen kannattavuuslaskuria?

– Kannattavuuslaskurin avulla on helppo arvioida miten paljon säästää rahaa Venäjällä käydessä, verrattuna Suomen hintatasoon esimerkiksi vuositasolla
– Uutena Venäjän kävijänä on kätevä arvioida kannattaako hankkia viisumi, ja milloin on “hankkinut viisumin hinnan takaisin”
– Laskuri ottaa huomioon mm. polttoaineen litrahinnat, auton kulutuksen, tankkausmatkan pituudet, pörssi- ja valuutanvaihtokurssit, auton polttoainetankin tilavuuden ja tankissa olevan polttoainemäärän ennen tankkausta (Suomessa sekä Venäjällä)
– Lisäksi laskuriin syötetään myös passin, viisumin ja matkavakuutuksen hankintahinnat (voi siis arvioida milloin “hankkii takaisin” nämä bensaralliin tarvittavat dokumentit
– Tuloksena saa monipuolisen vastauksen kysymykseen “kannattaako bensanhaku Venäjältä?”
– Laskuri kertoo paljon hinnaksi tulee Venäjällä ja paljon Suomessa eli käytännössä; paljon on hyöty Venäjällä tankatessa verrattuna Suomeen?
– Laskuri arvio kuinka monta kertaa tarvitsee käydä Venäjän puolella annettuun kilometrimäärään ja kuinka paljon pidemmäksi ajomatka tulee Venäjällä tankatessa
– Voi myös arvioida yhden matkan hinnan euroina ja paljon tekee “voittoa” tuomalla tupakkatuotteita Venäjältä

Ohjeet laskurin käyttöön:

– Lataa laskuri koneellesi sivun alalaidasta painamalla Download
– Laskuri on tehty Microsoft Excel taulukkolaskenta ohjelmalla, toimii siis parhaiten kyseistä ohjelmaa käyttäen
– Laskurin käyttö onnistuu toki myös esimerkiksi käyttämällä Google Sheets ohjelmaa (vaatii Google tunnukset, esim. gmail sähköpostiosoite)
– Laskurissa on kaikki laskentakaavat valmiiksi ohjelmoitu, käytännössä siis tarvitsee vain syöttää omat arvot oikeaan kohtaan taulukossa ja laskuri laskee automaattisesti tuloksen
– Otathan yhteyttä mikäli laskurin käyttö ei onnistu

Kannattavuuslaskuri 7.0 (päivitetty 5.7.2022)
– Nyt myös sähköauto huomioitu

Download (XLSX, 16KB)

Kannattavuuslaskuri 6.0 (päivitetty 9.11.2017)
– Uutena ominaisuutena laskuri huomio auton arvonalenemisen ja autonhuolloista syntyvät kulut
– Lisäksi pieniä fiksauksia soluihin

Download (XLSX, 15KB)

Kannattavuuslaskuri 5.0 (päivitetty 26.4.2017)

Download (XLSX, 15KB)

13 kommenttia

 1. Kenttään F4 voinee suoraan sijoittaa arvon kentästä F42, sillä tupakkakartonkien määrähän on sama kuin tankkauskertojen määrä.

 2. Kun tupakan tuontiajaksi jatkossa vaaditaan 24 tunnin oleskelu venäjällä, niin laskuriin voisi lisätä hotelliyön hinnan. Lisäksi siihen voisi laittaa myös joitain kalja yms alkoholilaskureita ja tuodaanhan niitä auton renkaitakin Venäjältä.

 3. Mitä bensa maksaa nyt venäjällä?

 4. Laskurista löytyy nyt alkoholi, hotelliyöt, renkaat ja muu voitto sarakkeet!
  Ulkoasua siistitty myös.

 5. Missä bensa-autoissa on mahdollisimman suuri polttoainetankki? Onko tietoa saako suomessa auton tankin “päivittää” suuremmaksi? Mielellään vanhemmat automallit.

  • Ei saa päivittää, mutta vanhemmissa jenkeissä on isot tankit. Esim 90-luvun Ford F150 saa tuplatankilla johon mahtuu 150 litraa.

 6. Laskuriin voisi lisätä vielä auton käyttökulut ja arvonaleneman. Esimerkiksi auton öljynvaihtovälin ja öljynvaihtokustannukset, jakopääremonttikustannukset, muut huoltokulut. Lisäksi rengaskulut eli rengassarjan ostohinta suhteutettuna sen käyttöikään. Myös auton arvon alenema on yksi hyvin olennainen osa auton käyttökuluja. Jos esimerkiksi 15k€:n hintainen auto tiputtaa arvoa vuodessa 3k€ 30000km ajomäärällä niin yhdellä 150km tankkausmatkalla arvonalenemaa tulee tuolla laskukaavalla 15€. Tietenkin auton vanheneminen myös pudottaa arvoa joten kaikki arvonalenemakulut eivät johdu pelkästään kilometreista. Jos ajattelisi vuosimallin vanhenemisen vaikuttavan arvonalenemaan vaikka 35% ja kilometrimäärän 65% niin silloin äskeisellä laskentakaavalla yhden tankkausreissun lisäkilometrit alentavat auton arvoa 9,75€/kerta.

  Lisäksi laskuriin olisi hyvä voida syöttää oma ansioveroprosentti jonka seurauksena saisi tietää kuinka paljon pitäisi bruttona tienata/tunti muissa hommissa jotta pääsisi samaan ansiotasoon kuin venäjän tullissa jonottaessa. Näin on helpompi arvottaa sitä, kannattaako lähteä tankkaamaan, mustikkametsään vai tehdä sivutyötä.

  • Kiitos Teppo vastauksesta hyviä ideoita!

  • Oikein! Olen itse tehnyt itselleni oman laskurin exel -taulukkona jossa nämä muut auton kulumisesta ja vanhenemisesta tulevat kulut on laitettu yhden yhteisen arvon alle. Aikaa en katso menetetyksi koska nämä tankkausreissut ovat vapaa-ajallani ja ne ovat olleet pääosin oikein mukavia. Kyllä laskelmani hyvin selkeästi osoittaa että jotakin muutakin pitäisi tuoda jos sitä etäisyyttä alkaa olla yli 100 km suuntaansa jotta hommassa olisi taloudellista järkeä. Jos rajan takana yöpyy tulee siitä sekä tuloja (oluet, viinit, tupakka, väkevät, polttoaine, muut tavarat) että kuluja (yöpyminen, ateriat, mahdollinen juhliminen) mutta onhan se samalla pieni minilomakin jolla on sitten aivan oma arvonsa.

 7. Tuulilasit Viipuri -300% hyvä asennus kuulu hintaan.

  • Satunnainen- Matkailija

   Moi!

   Missä kannattaa vaihtaa Euroja (käteinen) Rupliksi (välillä Vaalimaa – Viipuri – Pietari – Pihkova/Moskova) niin että saa mahdollisimman paljon ruplia Eurojen tilalle?
   Jos sinulla on joku tietty paikka niin kerrotko tarkan osoitteen ja paljonko saa esimerkiksi sadalla eurolla Ruplia käteen esimerkiksi NYT kun kurssi on nyt tuo 80,29RUB

   Viimeksi vaihdoin Rajamarketin pihalla olevassa vaihtopisteessä ja vaikka valuuttakurssi oli 82RUB niin sain kurssilla 72, ja vielä lähti vaohtopalkkio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *