torstai , 17 elokuu 2017
Lue myös

Kannattavuuslaskuri

Mihin tarvitsen kannattavuuslaskuria?

– Kannattavuuslaskurin avulla on helppo arvioida miten paljon “tekee voittoa” Venäjällä käydessä, verrattuna Suomen hintatasoon esimerkiksi vuositasolla
– Uutena Venäjän kävijänä on kätevä arvioida kannattaako hankkia viisumi, ja milloin on “hankkinut viisumin hinnan takaisin”
– Laskuri ottaa huomioon polttoaineen litrahinnat, auton kulutuksen, tankkausmatkan pituudet, pörssi- ja valuutanvaihtokurssit, auton polttoainetankin tilavuuden ja tankissa olevan polttoainemäärän ennen tankkausta (Suomessa sekä Venäjällä)
– Lisäksi laskuriin syötetään myös passin, viisumin ja matkavakuutuksen hankintahinnat (voi siis arvioida milloin “hankkii takaisin” nämä bensaralliin tarvittavat dokumentit
– Tuloksena saa monipuolisen vastauksen kysymykseen “kannattaako bensanhaku Venäjältä?”
– Laskuri kertoo paljon hinnaksi tulee Venäjällä ja paljon Suomessa eli käytännössä; paljon on hyöty Venäjällä tankatessa verrattuna Suomeen?
– Laskuri arvio kuinka monta kertaa tarvitsee käydä Venäjän puolella annettuun kilometrimäärään ja kuinka paljon pidemmäksi ajomatka tulee Venäjällä tankatessa
– Voi myös arvioida yhden matkan hinnan euroina ja paljon tekee “voittoa” tuomalla tupakkatuotteita Venäjältä

Ohjeet laskurin käyttöön:

– Lataa laskuri koneellesi sivun alalaidasta painamalla Download
– Laskuri on tehty Microsoft Excel taulukkolaskenta ohjelmalla, toimii siis parhaiten kyseistä ohjelmaa käyttäen
– Laskurin käyttö onnistuu toki myös esimerkiksi käyttämällä Google Sheets ohjelmaa (vaatii Google tunnukset, esim. gmail sähköpostiosoite)
– Laskurissa on kaikki laskentakaavat valmiiksi ohjelmoitu, käytännössä siis tarvitsee vain syöttää omat arvot oikeaan kohtaan taulukossa ja laskuri laskee automaattisesti tuloksen
– Otathan yhteyttä mikäli laskurin käyttö ei onnistu

Kannattavuuslaskuri 5.0 (päivitetty 26.4.2017)

Download (XLSX, 15KB)

7 kommenttia

  1. Kenttään F4 voinee suoraan sijoittaa arvon kentästä F42, sillä tupakkakartonkien määrähän on sama kuin tankkauskertojen määrä.

  2. Kun tupakan tuontiajaksi jatkossa vaaditaan 24 tunnin oleskelu venäjällä, niin laskuriin voisi lisätä hotelliyön hinnan. Lisäksi siihen voisi laittaa myös joitain kalja yms alkoholilaskureita ja tuodaanhan niitä auton renkaitakin Venäjältä.

  3. Mitä bensa maksaa nyt venäjällä?

  4. Laskurista löytyy nyt alkoholi, hotelliyöt, renkaat ja muu voitto sarakkeet!
    Ulkoasua siistitty myös.

  5. Missä bensa-autoissa on mahdollisimman suuri polttoainetankki? Onko tietoa saako suomessa auton tankin “päivittää” suuremmaksi? Mielellään vanhemmat automallit.

    • Ei saa päivittää, mutta vanhemmissa jenkeissä on isot tankit. Esim 90-luvun Ford F150 saa tuplatankilla johon mahtuu 150 litraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *