keskiviikko , 27 syyskuu 2023
Lue myös

Bensaralli 2022 / Ylläpitäjän mielipiteet

Sivuston perustajana kerron nyt vähän omia kokemuksia tässä, kun raja on taas aukeamassa.

Minä kävin Venäjällä vuosina 2012-2014 lähinnä vain bensaa ja tupakkaa hakemassa. Sen jälkeen en ole itse käynyt kertaakaan Venäjällä. Käynnit Venäjällä olivat kokemuksina hyviä ja toivat paljon uutta näkökantaa, kuinka erilaista elämä heti rajan jälkeen oikein onkaan.

Nyt kun polttoaine on kallista Suomessa, niin olen miettinyt hankkia viisumin uudestaan. Haluaisin matkustaa myös pidemmälle rajan pinnasta. Pietarissa olen kerran käynyt junalla ja olisi kiva käydä siellä uudestaankin. Miksei Moskovassakin.

Tietenkin kaikki rahallinen hyöty on bonusta Venäjällä käydessä. Se on yksi syy miksi viisumi kannattaisi hankkia. Mutta en ole menossa Venäjälle heti rajojen avauduttua, koska haluan tietää ennen sitä miten mahdolliset pakoitteet vaikuttavat. Se myös mietityttää onko miten turvallista lähteä pelkästään autoa tankkaamaan. Rupla on myös nostanut arvoaan, joten rahallinen hyöty jää pienemmäksi. Kuitenkin olisi mukava päästä reissaamaan pitkästä aikaa.

Venäjällä tankkaajat facebook- ryhmän idea lähti nettisivustoni www.bensaralli.com pohjalta. Tarkoituksena oli auttaa ensikertalaisia rajan ylitykseen. Itse olin erittäin tarkka kun ensimmäisen kerran rajan ylitin. Pohdin silloin vuonna 2012 asiat etukäteen ja ajattelin, että myös monet muut käyvät samat ajatukset läpi. Tarkoituksena oli siis jakaa tietoa ja kokemuksia. Sama idea Venäjällä tankkaajien ryhmän kanssa. Haluaisin, että kokemuksia jaetaan keskenään Venäjällä kävijöiden kesken ja näin oltaisiin avuksi toinen toiselleen.

Kehitin excel taulukkoon kannattavuuslaskurin, millä voi laskea rahallista hyötyä. Olin sanomalehti Karjalaisessa ja Taloussanomissa sen jälkeen. Siitäpä se idea bensaralli.comiin lähtikin ja sen jälkeen syntyi Venäjällä tankkaajat facebook ryhmä. Tärkeintä auttaa vain muita tosiaan.

Venäjällä tankkaajat ryhmän jäsenmäärä on kasvanut myös koronaaikaan, mutta huomattavasti hitaammin. Viime päivinä kun tuli tiedoksi, että raja aukeaa, niin jäsenmäärä on noussut huomattavasti.

Osa ihmisistä suhtautuu todella kriittisesti rajan ylitykseen. Olen sitä mieltä, että monille taloudellinen hyöty on merkittävä käydessä Venäjällä ostoksilla. Siksi sanonkin, ettei pitäisi arvostella ihmisiä, jotka käyvät pienituloisena tai kokemuksia kaivaten Venäjän puolella. Mielestäni Itä-Suomessa asuvana sanoisin, että se on enemmänkin rikkaus käydä Venäjällä, kuin vain olla Suomessa paikallaan. Se ei ole vain rahallinen hyöty mitä ihmiset ajattelevat.

Venäjällä tankkaajat ryhmässä keskustelu on välillä hyvinkin kiivasta. Mutta se on tarkoituskin. Jokainen saa tuoda esille oman mielipiteensä ja sitä kautta herättää keskustelua. Liittykää ihmeessä ryhmään fb:n puolella!

2 kommenttia

  1. Missä nykyään voi vaihtaa ruplia Viipurissa? Onko rajasulun aikana muut vaihtopaikat kuin pankit hävinneet tai muuttuneet ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *