torstai , 18 huhtikuu 2024
Lue myös

Viisumi Venäjälle – Hintavertailu

Kun matkustat Venäjälle, tarvitset viisumin. Viisumi on henkilökohtainen matkustusasiakirja, jonka myöntää konsulaatti tai Venäjän suurlähetystö. Viisumi antaa haltijalleen luvan ylittää rajan tai oleskella maassa. Venäjän viisumin tyyppi riippuu siitä, mikä on matkan tarkoitus ja kuinka kauan se kestää.

Venäjän viisumi ja viisumityypit

Viisumityyppi riippuu siitä kuinka monta kertaa raja ylitetään.

Kertaviisumi

Kertaviisumi eli turistiviisumi on voimassa 2-30 päivää ja oikeuttaa rajan ylitykseen kertaalleen molempiin suuntiin. Viisumi leimataan sekä Venäjälle saapuessa että sieltä lähtiessä. Kun viisumia on kertaalleen käytetty, se vanhenee.

Kaksikertaviisumi

Kaksikertaviisumilla voit matkustaa Venäjälle kaksi kertaa kolmen (3) kuukauden sisällä. Tätä viisumia haettaessa matkan tarkoitus on kulttuurinvaihto tai liikematka.

Monikertaviisumi

Monikertaviisumi antaa viisumin haltijan käydä Venäjällä useamman kerran. Se voi olla voimassa yhdestä (1) viiteen (5) vuotta. Saat viipyä Venäjällä maksimissaan 90 päivää kerrallaan 180 päivän aikana. Jos sinun tarvitsee viipyä Venäjällä pidempään, sinun tulee hankkia työviisumi tai opiskelijaviisumi.

Viisumien hintavertailu

Matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien hinnat vaihtelevat jonkin verran. Taulukon hinnat on otettu matkatoimistojen nettisivuilta löytyvistä hinnastoista. Hintavertailu ei ole täydellinen, koska se kattaa vain osan matkatoimistoista ja viisumityypeistä. Halvin viisumi venäjälle saattaa siis löytyä jostain muualta.

[supsystic-tables id=’2′]

*Toimitusaika yleensä n.6-8vk

Tarkistettu 6.2.2016

Tarvittavat dokumentit viisumia varten

Sinulla on oltava passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta viisumin umpeutumisen jälkeen ja siinä on oltava kaksi tyhjää sivua viisumia varten. Vahingoittunut tai muuten huonokuntoinen passi todennäköisesti hylätään konsulaatin toimesta.

Kokonaan täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemuslomake. Hakemus pitää olla täytetty selkeällä käsialalla käyttäen kuulakärkikynää, tai kirjoitettu koneella ja allekirjoitettu kuulakärkikynällä.

Yksi värillinen passikuva, joka on maksimissaan 6 kuukautta vanha.

Matkavakuutustodistus englannin kielellä. Siinä tulee olla vakuutuksen haltijan nimi, vakuutuksen voimmassaoloaika, vakuutusnumero ja tieto siitä, että matkavakuutus korvaa hoitokulut ja tarvittaessa kotiinkuljetuksen(myös kuolintapauksissa). Dokumentissa tulee olla myös vakuutusyhtiön leima tai logo, josta löytyy vakuutusyhtiön sekä yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot.

Kopio vakuutuskirjan molemmista puolista riittää jos haet kertaviisumia ja kaikki ylläolevat kohdat täyttyvät. Konsulaatti vaatii aina A4-kokoisen vakuutustodistuksen kaksikertaviisumiin tai monikertaviisumiin. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi saadaksesi vakuutustodistuksen.

Venäjän viisumi kutsukirjeellä

Liikematkustajat sekä kulttuurivaihtoa harjoittavat henkilöt, voivat hakea Venäjän viisumia myös omalla viisumikutsukirjeellä. Viisumikutsukirje kirjoitetaan yrityksen tai yhteisön nimissä. Konsulaatti ei anna nopeampaa käsittelyä monikertaisille viisumeille, vaikka niissä olisi liitteenä kutsukirje.
Viisumikutsukirjeen pitää olla alkuperäinen, leimattu ja allekirjoitettu organisaation johtajan toimesta. Kirjeen tarvitsee olla kirjoitettu ohjeiden mukaisesti.
Kun haet kertaviisumia tai kaksikertaviisumia oman kirjeen kanssa, viisumin käsittelyaika on vähintään 8 päivää ja monikertaviisumille vähintään 11 päivää.

Muut tiedot

Alle 14-vuotiaat lapset jotka matkustavat yksin ovat velvollisia liittämään hakemukseen seuraavat dokumentit:

Allekirjoitettu ja päivätty lupakirje toiselta vanhemmalta, jossa annetaan lapselle lupa matkustaa yksin tai selvitetään, että vanhempi aikoo matkustaa lapsen kanssa.

Kopio vanhemman passista (Henkilötietosivu sekä sivu jossa on Venäjän viisumi).

Jos lapsella ja aikuisella ei ole sama sukunimi, tarvitaan myös kopion syntymätodistuksesta tai ote väestörekisteristä jossa todetaan, että henkilö on todistetusti tämän lapsen vanhempi/huoltaja

3 kommenttia

  1. Hei. Kuinka asiakirjat toimitetaan teille kun lähtijöitä on väh. viisi? Matkareitti on Viipuri Käkisalmi Sortavala 7.8.-10.8. Ehtiikö viisumin saada käteen?

  2. Satunnainen- Matkailija

    Hain viisumia SoloVisan kautta ja ainakin siihen hakemuskäsittelyyn kelpasi MATKAVAKUUTUS- todistus Suomen kielisenä.

  3. Kaksoiskansalaiset eivät enää pääse venäjälle, tarvitsevat viisumin. Tuttavanneli sanottiin rajalla ettei enää seuraavalla kerralla pääse jollei ole viisumia koska venäjän passi on tuhottava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *