sunnuntai , 18 marraskuu 2018
Lue myös

Venäjän tullin tietokoneet – Kivikaudelta?

Venäjän tullin hidas toiminta herättää suomalaisissa negatiivisia ajatuksia joka päivä. Tähän löytyy monia syitä, mutta jopa suurimpana syynä moni tankkaaja pitää Venäjän tullissa käytettävien tietokoneiden hitautta. Kuulostaako tutulle, Suomen tullissa menee noin 15 min ja Venäjällä jonotat jopa tunteja?

Se on faktaa, että verraten Suomen tulliin Venäjän tullin toiminta varsinkin suomalaisia kohtaan on todella hidasta. Tämän olen myös itse huomannut, kohta kahden vuoden tankkauskokemusten perusteella. Kaikki menee ihan ok siihen asti, kunnes alkaa paperien tarkastus Venäjän tullikopeilla. Voisi sanoa, että jonoa kertyy ihan joka kerta kopin luo ja ainoa järkevä selitys tähän mielestäni on, että joko tullityöntekijä on todella hidas kirjoittamaan koneella tai sitten todennäköisemmin tullin tietokoneet ovat aivan jumissa. Kenelläkään suomalaisella tuskin faktatietoa on millaisia tietokoneita tullityöntekijät käyttävät, mutta jo maalaisjärjellä huomaa koneiden olevan vanhoja. Olen itsekin huomannut vielä vuonna 2015 tietokoneissa käytettävän putkinäyttöjä, mikä kertoo mielestäni riittävästi tietokoneista. Tietokoneiden hitaus voi toki johtua yhteydestä, minkä avulla tulli lähettää tiedot eteenpäin Venäjän tietokantaan. Voi olla, että yhteys on niin raskaasti suojattu, että se vie kaiken tehon tietokoneelta, ja näin tiedon lähetys on hidasta.

Venäjällä tankkaajana kannattaa siis varautua ruuhkaan Venäjän tullikopeilla, tekniikka ei vain ole niin kehittynyttä kuin Suomen puolella. Tulevaisuudessa tämäkin muuttuu ihan varmasti, ja Venäjällä käynti muuttuu paljon nopeammaksi, niin paljon on kehitettävää Venäjän tullin toiminnassa.

Yksi kommentti

  1. Jonoon suurin syyllinen on suomalainen. Siirtäisivät autoaan heti eikä jättäisi passikopille, vaikka edessä
    on tyhjää puomille asti ! Toisekseen täyttäisivät lomakkeet muualla oikein eikä vasta kopilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *