torstai , 18 huhtikuu 2024
Lue myös

Tupakkamerkit – Laatu ja hintataso Venäjän puolella

Tupakkatuotteet ovat yksi suurimmista Venäjältä tuoduista hyödykkeistä. Yksi suureen tuontimäärään vaikuttavista tekijöistä on Venäjän edullinen hintataso. Tiedämme kaikki miten Suomessa verotetaan tupakkatuotteita hyvin suurella veroprosentilla. Vero on noin 70% tupakkatuotteiden hinnasta ja verotus tuntuu kasvavan kokoajan. Yleensäkin verotuksen koventamisella vedotaan tupakan aiheuttamiin kansansairauksiin ja terveyshaittojen hoitoon menevien kulujen kattamiseen. Verotuksen oikeellisuuteen en ota kantaa, mutta se on fakta, että korkea tupakkavero motivoi monia suomalaisia käymään rajan toisella puolen hakemassa tupakkaa.

Harva tietää Venäjän matkailua aloittaessa, että Venäjältä saa tupakkatuotteista tuoda Suomeen myös nuuskaa. Monesti aliarvioidaan nuuskan tuonnin hyötyä Venäjältä. Sillähän tekee “voittoa” helposti, koska Suomessahan ei nuuskaa missään laillisesti myydä. Vaihtoehdot nuuskan ostoon ovat suomalaisille joko Ruotsi tai Venäjä. Nuuskahan on ruotsalainen keksintö ja Venäjällä myytävät nuuskatkin tulevat Ruotsista. Se on kuitenkin yllättävää, että Venäjällä nuuska ei juurikaan kallimpaa ole kuin Ruotsissa. Venäjällä myydään aivan samoja nuuskamerkkejä kuin muuallakin, esimerkiksi Odens, Thunder ja Chesterfield nuuskaa.

Jos realistisesti sanotaan, niin eurohinnoissa Venäjän halvimman ja kalleimman tupakkakartongin ero on noin 10 euroa (halvin tupakkakartonki tämän hetken kurssin mukaan on vajaa 10 euroa ja kallein noin 15-20 euroa). Erotus Suomen hintoihin nähden on siis jopa 50 euroa. Tämä on suhteessa suunnilleeen sama kuin polttoaineen tuontihyöty, joka on kuitenkin riippuvaista auton tankin koosta ja auton kulutuksesta sekä ajomatkan pituudesta. Nuuskan tuonnissa saavutettu hyöty on suurempi verrannollisesti, koska Suomessa nuuskan myynti on laitonta ja verotuksen jälkeistä reaaliarvoa Suomen markkinoilla on vaikea laskea. Kuitenkin se, että kyseistä hyödykettä ei myydä laillisesti Suomen rajojen sisäpuolella, lisää sen tuontiarvoa huomattavasti.

Venäjällä tupakkatuotteiden hinta kasvaa potentiaalisesti kokoajan, kuten Suomessakin. Huomioida täytyy myös, että Venäjäkin on nykyisin keskittynyt tupakkatuotteiden mainostuksen rajoittamiseen, esimerkiksi piilottamalla tupakkatuotteet kaupoissa ja vähentämällä yleistä mainostusta. Venäjällä kuitenkin yleinen mieliala ja kansan suuret tuloerot pistävät kapuloita rattaisiin suuria hinnankorotuksia kohtaan. Jokatapauksessa hinnat tulevat pikkuhiljaa nousemaan tulevaisuudessa.

SUOSITUIMMAT TUPAKKAMERKIT VENÄJÄLLÄ JA YHDEN KARTONGIN HINTA VENÄJÄLLÄ

LM (kaikki laadut, paitsi forward) noin 600 RUB,  [ 5.119 EUR ]. Rajojen tax free myymälöissä myydään samaa laatua kuin Suomessa [14,00 EUR]. Aito venäläisessä LM-tupakassa filtteri on pidempi ja ontompi, moni ei siitä pidä. Tax free LM on siis laadukkaampaa mielestäni.

Marlboro (kaikki laadut) noin 900 RUB,  [ 7.679 EUR ]

Chesterfield (kaikki laadut) noin 700 RUB,  [ 5.973 EUR ]

Smart (Kaikki laadut) noin 500 RUB,  [ 4.266 EUR ]

Bond (Suomessa ei myydä, mutta hintalaatusuhteeltaan erinomaista) noin 500 RUB,  [ 4.266 EUR ]

Lucky Strike (kaikki laadut) noin 700 RUB,  [ 5.973 EUR ]

Camel (Suosituimmat laadut, pääasiassa sininen ja keltainen) noin 900 RUB,  [ 7.679 EUR ]

Golden Gate (Suomessa ei myydä, hintalaatusuhteeltaan hyvää)

Pall Mall

West

SUOSITUIMMAT NUUSKAT VENÄJÄLLÄ JA NIIDEN HINTOJA VENÄJÄLLÄ

Odens (noin 2000 RUB torni) [ 17.065 EUR ]

Thunder (noin 2000 RUB torni) [ 17.065 EUR ]

Chesterfield (noin 1500 RUB torni) [ 12.799 EUR ]

Offroad (noin 2000 RUB torni) [ 17.065 EUR ]

General (noin 2500 RUB torni) [ 21.331 EUR ]

32 kommenttia

 1. Tax-free kaupassa Bond blue 5€/kartonki ja colden cate 7€/kartonki,suoperässä

  • Hintapäivitys 25.7.2016 Bond blue 8,50 €/kartonki tax-freestä Vaalimaalla ja on muuten huomattavasti parempaa kuin vastaava LM.

   PS. Bondissa on normifiltteri.

 2. Myöskin nuuskan hinnat Pietarissa ovat edullisia. Esim 70 ruplaa 18 gramman purkit chesterfieldin pussinuuskaa kaikki maut paikallisessa tupakkakaupassa.

 3. Mikäs tilanne nuuskassa ku vaalimaalla kaapit tyhjänä?

 4. Venäjän duuma on kieltänyt lailla nuuskan vähittäis- ja tukkumyynnin.
  Se, koska lakia aletaan toteuttamaan on hämärän peitossa.

 5. 5,50€ sveton täx friissä toi golden gate

 6. Uutta hintaa vois päivitellä:

  LM 780 -Lukoil, 830 Viipurin Veikot, 880 rajakauppa
  Odens 2200 Viipurin veikot

  Bentsiini 95 oct – 0.58 snt/l Lukoil

 7. Viipurin pojissa on taas nuuskaa myynnissä niissä on nyt venäjänkielinen teksti joten he saavat sitä nyt myydä
  Kävin 18,06,2016

 8. Moi, Tiedätkö onko nyt tässä kuussa tai yleensäkään tänä kesänä 2016 Venäjällä (Sveto) tupakan L&M hinta noussut. Kysyn koska yksi tuttavani niin väittää, mutta en ole mistään muualta asiasta kuullut.

 9. 28.8 L&M n.11 e Karusell – Viipuri. Sininen Bond, 9 e- sama kauppa.

 10. Vieläkö nuuskaa myydään? Ja minkälainen hintataso on?

  • Karhu-baarin huoltsikalta ainakin sai kun kysyi tiskiltä. Nuuskat kuitenkin takahuoneessa…
   Viimeeksi maksoi torni chesterfieldiä 2100 ruplaa.

 11. Pieni varoituksen sana ja maltillisuuden kehoitus edullisimpien L&M tupakoiden perässä juoksijoille. Olen jo muutaman kerran törmännyt “piraatti punainen L&M” myyjiin. Pikaisesti katsottuna ei askeissa ja kartongeissa huomaa juuri mitään eroa alkuperäiseen venäläiseen tupakka-askiin. Tarkemmin tuotetta tutkiessa huomaa että L&M aski on kaikin puolin hailakkaamaan värinen eikä askeissa ole kunnon kiiltoa ja koodiviivat askin kyljessä ovat huomattavasti himmeämmät ja huono laatuiset sekä askin pahvi on huomattavasti huono laatuisempaa. Ko. tupakoita polttaessa ei voi puhua edes tupakasta. Niistä ei yksinkertaisesti saa nikotiinintarvetta tyydytettyä. koska “savu” jota niistä lähtee ei edes tuoksu oikealle savukkeen savulle vaan aivan ihmeelliselle kitkerälle höyrylle eikä edes sormenpäissä tupakan polton jälkeen haise tupakka.

  • Kielletty salaisuus

   Viipurin veikoilta ostaessa kannattaa olla tarkkana kun ostaa alkoa tai tupakkia, on varmasti lain sallimat määrät. Se eräs myyjä herra kyttää sisällä ja ulkona. On tehnyt sitä jo kauan. Ilmoittaa suomen tulliin puhelimitse. Nähty on näin tekevän, rekkari ylös ja soitto. Suomen puolelle saapuessa vastaanotto komitea vastassa.

 12. LM punane viipuri 650rbl
  Golden Gate rajakauppa 5,5 €
  Odens cold dry veikot 2300 rbl

 13. Hei. Tietääkö joku paljon iso paketti sätkäpapereita maksaa pietarissa? Tai laivassa?

 14. Duty freehin verrattuna

  Paljonko maksaa urpalan valinnassa ja viipurin veikoissa L&m punainen, sininen, vihreä?

 15. Missäs nuuskat on kaapeista?? eE o näkyny viikkoihin ?

 16. Tänään huomasin että rajakaupassa myös tupakkakaapit tyhjänä :O !?!

 17. Ei oo kelläkään nuuskatietoutta??

 18. Mistä te tota halvempaa l&m ostatte? 10e kartonki, minust se on toimivaa tavaraa..

 19. mitä se venäläinen 14e kartonki maksaapi yleisesti suomen puolella?

 20. Voisko tupakanhintaa päivittää taas vaikka 2019 vuodelle?!

  • Eilen nuijamaan verovapaassa myymälässä punainen LM 21e. Golden gate vih. sin. ja punainen 8e/ kartonki. Viimeksi mainittu ihan kelvollista tupakkaa. Vastaavan laatuista savuketta ei viipurista samaan hintaan saa. Varokaa viipurin kauppahallin yläkerran portaitten alapäässä olevaa tupakka ja konjakkikauppiasta. ttajoamansa tuotteet täyttä p..kaa.

 21. Tietoa värtsilän/sortavalan nuuska kaupoista/hinnoista samalla kans lm sinine/punanen kartonki hinnoist

 22. Kertokaas normi lm ja mallun hinnat kartongeis

  • Hei! Myydäänkö siellä sätkä purujs??
   Rolling tobacco.
   Mikä vain kävis. Viimeks kaverit toi jotain sinistä
   Kunpa joku toisi.. Jja tekisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *