perjantai , 12 heinäkuu 2024
Lue myös

Mitä kaikkea Venäjältä saa tuoda Suomeen ja miten paljon 2017?

Mitä kaikkea Venäjältä saa tuoda Suomeen ja miten paljon? Saako Venäjän tuomiset myydä eteenpäin Suomessa? Mikä kaikki on laillista ja mikä ei? Tulli on tarkka, mitä kaikkea rajalta virtaa Suomen puolelle ja toisinpäin. Tästä syystä Suomen lakia tulee noudattaa. Sääntöjä rikkomalla voi joutua suuriinkiin vaikeuksiin.

Bensarallilaisia kiinnostavat tuontitavarat ja säännöt mitä saa tuoda ja mitä ei 2017 alkaen:

– Muistakaa, että salakuljetttaminen on laitonta. Sekä Venäjän, että Suomen tullissa autot ja matkustajien tavarat tarkistetaan
– Polttoainetta saa tuoda tankin täydellisen + 10 litraa kanisterissa takakontissa (kanisteri ei saa olla tätä isompi, Venäjän tullissa ei tykätä, jos kanisteri on yli 10l)
– Polttoaine tulee käyttää siinä kulkuneuvossa, millä sen tuo ja kanisterissa olevan polttoaine tulee olla samaa mitä autokin käyttää
– Polttoaineen myyminen eteenpäin on laitonta
– Vieraan auton saa käydä tankkaamassa rajalla samoja sääntöjä noudattaen (muista valtakirja ja vihreä kortti)

Tupakkatuotteet
– Tupakkaa saa tuoda omaan käyttöön tai lahjaksi, nuuskaa vain omaan käyttöön
– Tupakkaa saa tuoda vain, jos on Venäjällä yli 24 tuntia (max yksi kartonki eli 10 askia per tankkauskerta/matkustaja)
– Nuuskaa saa tuoda vain, jos on Venäjällä yli 24 tuntia (max 1000 grammaa per tankkauskerta/matkustaja)

Lisätietoa: http://www.nullrefer.com/?http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle/tupakkatuotteet

Alkoholi
– Alkoholia saa tuoda vain omaan käyttöön tai lahjaksi, jos on Venäjällä yli 20 tuntia (max katso lisätietoa)

Lisätietoa: http://www.nullrefer.com/?http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle/alkoholi

16 kommenttia

 1. Miten muuten rajoitukset toiseen suuntaan? Paljonko alkoholia saa viedä Venäjälle? Ajattelin viedä pari pulloa olutta kaverille tuliaisiksi, mutta netistä löytyy nihkeästi tietoa.

 2. Itsekin olen viemässä alkoholia venäjälle tuliaisiksi. Selvittelin asiaa ja tosiaan alkoholin vienti venäjälle on rajoitettu 3 litraan.

 3. Nuuskan tuontisäännöt muuttuneet, voisi päivitellä tänne. Tuo vanha 30 max. 50 gramman kiekkoa tuontirajoitus poistui uusimman tupakkalain muutoksen mukana ja tilalle on tullut yksinkertaisempi max 1kg nuuskaa, kiekkojen määrällä tai painoilla ei ole väliä, kunhan 1 kg ei ylity. Sinänsä terveysviranomaisten päätöksenä hupsu moka, sillä nyt pussinuuskaa saa tuoda enemmän, esim. Odens yms. 10g per kiekko halpanuuskat saa tuoda 100 kiekkoa 😀

 4. Olutkin kai luetaan alkoholiksi Venäjälle päin .

 5. Venäjältä kun tulee, niin tuo 3 litran sääntö ei ilmeisesti päde Suomeen tulevilla? Eli voi tuoda sen määrän, mitä taas Suomen tulli sallii?
  Joissain paikoissa ei tullikaupasta saa enään kaikkea, kun tuo tupakan tuonnin rajoittaminen vei asiakkaat.

 6. Tänään 1.5.2018 venäjän tulli puhui jostakin 5 litran säännöstä alkoholin viennissä suomeen. Eivät puuttuneet muuten, kuin moittimalla liian suurta määrää.

 7. Mitenkä autonrenkaat? Montako rengasta voi viedä peräkontissa uusintaan kerralla? Onko pelkästään yksi “vararengas” sallittu? Eli voinko viedä kaksi resua rengasta vanteineen ja tulla uusittuna niiden kanssa takaisin Suomeen? Ainakin kiloraja 50 kg ei ylity.

 8. Mitenkäs, kun kuulin juttua, ettei pelkkä valtakirja enää riitä jos joku muu käy sinun autosi tankkaamassa? Että pitäisi olla auton OMISTAJAN passin numero, tieto kuinka usein käy venäjällä ym ym. Ite kun en omista edes passia, äitini on käynyt aika ajoin tankkaamassa autoni. Täytyykö minun siis lähteä passia ostamaan ja onko se turhaa, jos en ole koskaan itse venäjällä käynyt vaikka autoni onkin?

 9. Niiralanylittäjä

  Koskeeko tuo 24 tunnin sääntö alkoholille ja tupakkatuotteille myös rajalla olevaa taxfree myymälää?

 10. Jokuy väitti, että Venäjälle tankkaamaan mennessä autossa täytyy olla sen kokoinen tankki, joka siinä mallissa tyypillisesti on. Tietääkö kukaan, tarkistaako Suomen tulli tankkien kokoja vai voiko huoletta vaihtaa autoon isomman tankin?

  • Ei minullakaan tähän lähdeviitettä ole mutta näin olen ymmärtänyt kun aihetta seurannut sieltä täältä että vakiotankki täytyy olla. Vanin takapaksi täynnä tynnyreitä ei siis kelpaa. Tullin sivuilla mainitaan termi ´tavanomaisesta polttoainesäiliöstä´. Polttoainehan on tarkoitettu siihen ajoneuvoon millä se tuodaan, siitä tulkitsemalla voinee tehdä omat johtopäätökset. Ja Tulli tekee sitten omansa jos tankki on joku muu kuin auton oma.

 11. Satunnainen- Matkailija

  Tankkausreissulta ei saa tuoda juurikaan mitään tuopakkaa tai alkoholia.
  Erilaisia juttuja saa käsittääkseni tuoda MAX 500€* edestä, eli renkaiden vaihtokin käy kun menee rengasliikkeeseen ja vaihdattaa alle ja ajaa Suomen takaisin, kuten meinaankin syksyllä tehdä.

  Liha- ja maitotuotteita ei saa tuoda kun Suomi meni tähän älyttömään hömpötykseen. Mutta Suomen tulli ei kyl ole koskaan kysellyt mitään. Viikko sitten kun menin ensi kerran Pihkovasta Latviaan niin jouduin allekijoittamaan lapun jossa kerroin etten tuo maitoa tai lihaa… …ttu mitä pelleilyä!

  *Tarkistan tiistaina asian tulista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *