Monien suomalaisten mielestä Suomessa on liian korkea veroprosentti monissa hyödykkeissä. Suomen valtion veroprosentit päättävät eduskunta ja hallitus yhteistyössä. Verot on pakko olla olemassa, koska muutenhan Suomen valtiolla ei olisi rahaa ja siitä se vasta ongelma syntyisi. Mites jos kaikki julkiset palvelut, kuten terveydenhuolto ja ilmainen koulutusjärjestelmä loppuisivat kokonaan Suomesta? Se on politiikkojen työtä pohtia näitä ongelmia, artikkelissa kerron bensarallin mielipiteen Suomen verotuksesta, jokainen olkoon aiheesta omaa mieltä kuitenkin.
Suomen valtion tarkkoja veroprosentteja polttoaineisiin ja tupakkatuotteisiin en ole saanut selville, mutta eiköhän sen kaikki tiedä, että Venäjällä veroprosentti on paljon pienempi. Kannattaakin miettiä onko Venäjällä vastaavasti yhtä hyvät valtion tarjoamat palvelut kuin Suomessa on ja onko Venäjä yhtä kehittynyt maa kuin Suomi on? Mielestäni Suomen valtio on todella kehittynyt. Veroprosentit polttoaineissa ovat korkeat, koska sieltä valtio saa paljon rahaa. Tupakkatuotteiden verotusta pidän enemmän Suomen kansalaisten terveyden parantamiskeinona, koska tupakka on kallista, niin harvalla on varaa tupakkaa ostaa.
Maailmanlaajuisesti ajatellen Suomi on kehittyny valtio, tilanne on monessa muussa maassa aivan erilainen. Monet valtiot eivät pysty mitään tukiakaan kansalaisilleen maksamaan. Mielestäni suomalaisena tulisi olla tyytyväinen esimerkiksi valtion tarjoamaan opintotukeen ja eläkejärjestelmään. Ainahan siellä valtion palveluissa on parannettavaa itse kenenkin mielestä, mutta siksihän eduskunta on olemassa.
En siis halua ottaa kantaa Suomen valtion verotukseen mitä pitäisi ja ei pitäisi tehdä, niin että valtaosa suomalaisista olisivat samaa mieltä. Bensarallin kehote on pohtia, viedäkö bensarahat Venäjälle, vai ollako Suomen valtion puolella ja tankata autonsa Suomen puolella.
Yleisesti ottaen mitä vähemmän Venäjällä tankkaajia olisi, niin sitä enemmän Suomen valtio saisi verorahaa. Bensarallilaiset kuitenkin pienenä mielenilmaisuna harrastavat tätä “verojen kiertoa”. Jokainen saa ja jokaisen pitääkin olla tässäkin asiassa eri mieltä.