perjantai , 12 heinäkuu 2024
Lue myös

Pikaopas rajanylitykseen

Mitä kaikkea tarvitsen ylittääkseni Venäjän rajan?

Miten rajan ylitys käytännössä tapahtuu?

Rajanylitys tulee tapahtua kulkuneuvolla virallisia rajanylityspaikkoja käyttäen. Kävellen on siis turha lähteä rajaa ylittämään, mutta polkupyörällä rajanylittäminen jo onnistuu. Venäjälle voi siis mennä henkilöautolla, moottoripyörällä, mopolla, moottorikelkalla, mönkijällä jne. mikä nyt luokittellaan kulkuneuvoksi.

Suomesta Venäjälle päin mentäessä ensimmäisenä rajalla vastaan tulee Suomen tulli. Suomen tullissa on vaikea eksyä, opasteita ja liikennevaloja seuraamalla tullista pääsee helposti eteenpäin. Suomen tullin jälkeen on reilun kilometrin pituinen rajavyöhykealue (tälle alueelle autojonot yleensä kerääntyvät) . Rajavyöhykealueen jälkeen saavutkin Venäjän tulliin. Kun auton tullaus Venäjän tullissa on tehty, matka Venäjälle voi alkaa.

Venäjältä Suomeen päin tultaessa saavut ensimmäisenä Venäjän tulliin, sen jälkeen rajavyökealueelle ja lopuksi Suomen tulliin. Maalaisjärkeä käyttämällä rajan ylittäminen ei ole ongelma. Aikaa kuitenkin kannattaa varata matkalle, koska pahimpina ruuhkapäivinä rajalla voi joutua jonottamaan useita tunteja.

2 kommenttia

  1. Saako 4 kpl vanhat talvirenkaat tuodaan rajaylityksen läpi Venäjälle siihen ystävän annetaan?

  2. Satunnainen- Matkailija

    N.160€ maksu sillä ilmaisena “käsimatkatavaraa” saa olla max 25kg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *