torstai , 18 huhtikuu 2024
Lue myös

Millainen matkavakuutus Venäjälle?

Matkavakuutus kannattaa ehdottomasti hankkia Venäjälle mentäessä, se lisää turvallisuuden tunnetta huomattavasti. Matkavakuutus on pakollinen Venäjällä kävijöille, jos vakuutus puuttuu viisumin saanti ei onnistu. Autolla mentäessä tämä tarkoittaa, että täytyy vakuuttaa auton lisäksi myös itsensä. Vakuutuksen voi hankkia Suomesta tai Venäjältä. Suositus kuitenkin on, että vakuutukset ovat Suomen puolella ja suomalaisen vakuutusten lisäksi voi ottaa venäläisen vakuutuksen lisäturvaksi. Kun olet ostanut matkavakuutuksen, pyydä vakuutusyhtiöltä matkavakuutustodistus Venäjän viisumia varten.

Matkavakuutuksen ostaminen netistä onnistuu vaivatta. Monet vakuutusyhtiöt antavat alennusta netistä ostetuista vakuutuksista. Suosittelen vertailemaan eri vakuutusyhtiöiden hintoja ja ehtoja. Tämä onnistuu vakuutusyhtiöiden sivuilla ja konttoreissa.

Itse käytän kuukausimaksutonta Bank Norwegianin luottokorttia, johon sisältyy ilmainen AIG:n matkavakuutus. Hakemalla korttia säästää helposti matkavakuutuksen hinnan vuodessa. Myös monet ammattiliitot tarjoavat ilmaista matkavakuutusta jäsenilleen.

Esimerkkejä matkavakuutusten hinnoista (jatkuva matkavakuutus venäjälle)**

Yhtiö Hinnat alk.
Eurooppalainen 43,15 e
Bank Norwegian AIG Ilmainen (0 e)
Gouda 115 e
If 74,19 e
Lähitapiola 75.70 e
Travel Guard AIG 59.98 e
Turva 69 e

* Vuosimaksuton kortti, johon sisältyy muunmuassa ilmainen matkavakuutus.


*Hinnat ovat alkaen-hintoja. Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat henkilökohtaisia alennuksia. Ehdoissa ja korvausmäärissä on eroja. Henkilökohtaiset hinnat saa selville syöttämällä omat tiedot vakuutusyhtiöiden sivuilla.

Jos luottotiedot eivät ole kunnossa, matkavakuutuksen hankkiminen voi olla hankalaa. Pääsääntönä vakuutusyhtiöillä on, että vakuutusta ei luottohäiriöiselle myönnetä. Yrityksen nimissä ostettu vakuutus on ehkä ainoa mahdollisuus. Venäjän viisumia hankkiessa venäläinen vakuutus kelpaa myös, mutta suosittelen suomalaista matkavakuutusta kaikille. Venäjällä matkavakuutukset ovat halpoja, itsellänikin oli venäläinen matkavakuutus ja mielestäni se on hyvä lisäturva Venäjällä aktiivisesti käydessä.

5 kommenttia

 1. Matkavakuutus venäjän viisumia varten on pakollinen ja onneksi onkin. Vetin männävuosina yön sairaalassa ruokamyrkytyksen takia 😀 Oma vastuu 0 euroa.

 2. Itsellänikin halvin matkavakuutus oli Eurooppalainen. Nyt pitäisi viedä matkatoimistoon matkavakuutustodistus viisumia varten.

  “Tällä lomakkeella voit tilata matkavakuutustodistuksen viisumia varten. Voit tulostaa todistuksen tai pyytää meitä lähettämään sen sinulle postitse. Finanssialan Keskusliiton mukaan (virallinen tieto) Venäjälle suuntautuvien matkojen viisumitodistuksiin ei tarvita vakuutusyhtiön leimaa eikä allekirjoitusta, joten verkkopalvelusta saamasi todistuksen tulisi kelvata viisumia haettaessa. Jos haluat kuitenkin allekirjoituksen ja leiman viisumitodistukseen, pyydämme asioimaan konttorissamme.”
  https://www.pohjola.fi/pohjola/henkiloasiakkaat/vakuutukset/matka?id=312500&srcpl=8

  Riittääkö tuo tulostettava lomake vai kannattaako käydä konttorissa?

 3. Kerrotteko mistä voi ostaa Venäläisiä matkavakuutuksia,saako niitä jatkuvana vuodeksi tai kahdeksi?Kiitos!

 4. LEILA HELENA MERKKINIEMI

  Hei !
  Matkavakuutustodistu Venäjän matkaa varten.
  Yhtä matkaa varten.

  Matkavakuutus todistus Venäjän viisumia varten.
  Vakuutus alkaa 14.5-16.5

  Eurooppalainen 43,15 e

  Meillä on ryhmäviisumi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *